לפעמים נכונה התפשרות בבחירת מקום עבודה.
זה נכון שכל הזמן אני מכוונת מחפשי עבודה לחפש עבודה ראויה, אז מה פתאום ההמלצה על התפשרות? אני ממליצה להתפשר על מקום עבודה, כאשר ההתפשרות היא הדבר הכי נכון במצב נמצאים.

היא אמרה לי: “די, אני יורדת מהמרוץ המטורף של מציאת עבודה. התהליך הארוך הזה כבר גרם לי לערער ביכולות שלי ואני כל כך רוצה להרגיש מוערכת ומתוגמלת. אני מוכנה להתפשר כדי לזכות בחיי בחזרה, ומי יודע לאן תוביל אותי הדרך החדשה….”.
כך היא אמרה לי, כשהתקבלה לתפקיד שאינו דומה כלל לזה שחיפשה ולתפקידים שקורות חייה התפארו בהם. אמרתי לה שזו החלטה נכונה ונבונה עבורה. מה יפה הדרך…

המצב שלכם, כמחפשי עבודה, יכול להכיל אפיונים רבים ומגוונים, שכדאי לכם לבחון ולבדוק את ההשלכות שלהם, ובטח שלא כדאי לכם להתעלם מהם.

סיבות טובות להתפשרות

  • כאשר יודעים, שעשיתם כל שביכולתכם למצוא עבודה ראויה ואתם מרגישים שהתהליך יכול להיות ארוך יותר ממה שחשבתם, וקשה לכם להתמודד עם המציאות הזו.
  • כשמצבכם הכלכלי דורש מכם להכניס כסף לפרנסתכם ללא דיחוי.
  • כאשר כל יום שחולף האנרגיות מתדלדלות, הייאוש גובר ומשתלט והביטחון העצמי זוחל לקרקעית וכל אלה מקשים עוד יותר על מציאת עבודה ראויה.
  • ההמתנה המייגעת במציאת עבודה גורמת לכם להתנהגות כעוסה, עצבנית וממורמרת, אשר באה לידי ביטוי מול אנשים החשובים לכם, אנשים המהווים עבורכם סביבה תומכת. התנהגות שכזו עשויה להפוך סביבה תומכת לסביבה עוינת. המשאבים שיכולה להעניק סביבה תומכת חשובים מאוד למחפש עבודה, וכאשר האנשים הקרובים לכם הופכים לעוינים זה עשוי לדלדל עוד יותר את המשאבים העומדים לרשותכם בתהליך של חיפוש עבודה.
  • כשאתם מבינים שאין ברשותכם מאגרי סבלנות אשר נדרשים לתהליך מתארך של חיפוש עבודה, ובאופייכם אתם זקוקים לסיפוקים מיידים, במיוחד בכל הקשור לתעסוקה. אתם מבינים שקשה לכם לשבת בבית חסר מעש, ההמתנה הזו מטריפה אתכם והופכת אתכם לחסרי שלווה.
    התפשרות במקום עבודה תאפשר לכם לחפש עבודה כשאתם עובדים, כשאתם רגועים וסבלנים יותר. חיפוש עבודה תוך כדי עבודה תאפשר לכם לשדר ביטחון רב יותר ולהיות אטרקטיביים הרבה יותר.
  • כשמגיעים חודשים בשנה הידועים כחודשים שבהן כמות המשרות הנדרשות יורדת בצורה דרסטית- כגון- חודשי הקיץ והחגים. כן, יש עונתיות בתהליך של חיפוש עבודה.

מה אתם עשויים להשיג כשאתם מתפשרים במציאת עבודה

  • פרנסה- לעיתים גם אם המשכורת המוצעת נמוכה מזו שאתם רגילים, זה עדיף מבכלל לא.
  • שיפור האטרקטיביות שלכם – כשאתם עובדים הביטחון העצמי שלכם והאנרגיות ברמה גבוהה יותר, ואתם עשויים לשדר חיוניות וחינניות ברמה גבוהה הרבה יותר לאורך תהליך מיון.
  • כשאתם מועסקים אתם יכולים לבחון ולבחור עבודה ראויה באמת, ולגייס לצורך זה סבלנות רבה יותר.
  • שימור סביבות תומכות – היותכם מועסקים מאפשר לסביבת חייכם להתנהל בשגרת חיים נעימה יותר, ללא כעס ועצבנות. במצב שכזה הסביבה התומכת שלכם נשארת סביבה שתתמוך בכם לאורך כל הדרך ועד למציאת עבודה ראויה.
  • הזדמנות בתפקיד המוצע- לעיתים תפקיד, שנראה לא כל כך מעניין, בפועל יתגלה כמאוד מעניין ומאתגר.
  • הזדמנות תעסוקתית – לעיתים הערכה לעבודתכם עשויה להוליד הרחבת תפקיד לתחומים שמעניינים אתכם, ולעיתים קיימת הזדמנות להעברה/ קידום לתפקיד מתאים יותר עבורכם באותו ארגון.
  • הזדמנות לרקום קשרים – לעיתים עבודה חדשה עשויה להוות מנוף ליצירת קשרים, שעשויים לעזור לכם במציאת העבודה הבאה.

לעיתים אני מציעה לאנשים, שעובדים במקום עבודה עוין במיוחד למצוא עבודה אחרת גם אם מדובר בהתפשרות. שכן, מקום עבודה עוין גורם לדלדול משמעותי של משאבים ואנרגיה, באופן אשר מקשה לחפש עבודה במקביל להיותם מועסקים.
במקרים כאלה, נכון לעבור למקום עבודה נעים יותר ובו להמשיך תהליך של חיפוש עבודה.

סיכום

נכון לכולנו לשאוף לעבודה ראויה, אך לעיתים נדרשים כמה שלבים על מנת להגיע לאותה עבודה.
חשוב לבחון את מציאות חייכם ולהחליט האם נכון לכם להמתין לעבודה ראויה או לפסוע אליה בשלבים.
רק אתם מכירים את מציאות חייכם, את המצב הכלכלי שבו אתם נתונים, את רמת האנרגיה והמשאבים אשר עומדים לרשותכם ואת הסביבות התומכות אשר מלוות אתכם לאורך תהליך של מציאת עבודה.
אתם המומחים הכי גדול של חייכם ושל בחירותכם, התבוננו ותחליטו מה הכי נכון עבורכם לעשות.
תזכרו, שלא פשוט למצוא עבודה, גם כזו שנתפסת בעיניכם כהתפשרות, אך אולי משרה פשוטה יותר תהיה קלה יותר להשגה.
בחנו את הכלים שברשותכם, בחנו את הדרכים בהן אתם פועלים ואת האפקטיביות שלהן.
יתכן שמשהו בחיפוש העבודה שלכם לוקה בחסר וכדאי לשפר אותו עוד לפני התפשרות.
ואם בכל זאת החלטתם להתפשר, תתחילו הכול מהתחלה – ההצגה שלכם אל מול המעסיקים הפוטנציאלים צריכה להיות שונה, קורות החיים שלכם צריכים להיות שונים וההתמקדות חייבת להיות אחרת.

אני איתך עד למציאת עבודה

נירית גלר ג'מילי (MA ) – יועצת למציאת עבודה
מחברת הספר "המדריך המלא לבחירה ומציאת עבודה"