החלטתי לכתוב מאמר לבחינת קורות החייך.
כל כך הרבה פעמים אני נתקלת בקורות חיים לא טובים. לפעמים כאלה שממש גרועים.
מטרת המאמר לעזור לך לשפר אותם לפני שהם נשלחים לכל עבר.
כשראיתי את קורות חייה נעצבתי, כי היה לי ברור שהיא השקיעה שעות רבות ואפילו כסף, ולמרות הכל קורות חייה היו פשוט לא טובים.
היא סיפרה לי שהיא התייעצה עם שתי חברות שעוסקות בגיוס, אחת מהן מנהלת משאבי אנוש, והיא אפילו שילמה לעיצוב קורות חייה, והם אכן נראים יפה אך – חסרים בהם דברים קריטיים. אחד מהם זה שפת משק.
האם אתם באמת יודעים כל מה שחשוב לדעת על כתיבת קורות חיים?
ויש מקרים שאסור "לבנות" על קורות חיים, וחשוב לדעת מהם המקרים האלה, ואם זה לא המקרה שלך.
- תשאלו את עצמכם מהי איכות השליחות שלך? אתם לבד יכולים לבחון את איכות קורות חייכם לפי כמות הזימונים לפגישות שאתם מקבלים.
- תשאלו את עצמכם כמה תחרות יש לכם, או במילים אחרות – כמה קורות חיים עבור אותה משרה, להערכתכם, מגיעים לשולחנו של המעסיק הפוטנציאלי? האם יתאימו למשרה מועמדים בודדים או שהוא יוצף בקורות חיים? אתם חייבים לדעת אם אתם פועלים בשוק רווי ומוצף או שמא קורות חייכם משקפים ניסיון/ ידע/ מומחיות חריגים ויוצאי דופן שמייחדים אתכם מול כל השאר ומהווים יתרון בולט שלכם אל מול המועמדים האחרים. כמובן שככל שיש לכם יותר מתחרים כך עליכם להשקיע יותר על מנת להפוך את קורות חייכם ליותר מיוחדים ואטרקטיביים.
- תשאלו את עצמכם אם יש בעיות בקורות חייכם? תנסו להבין על עלול לשים דגש המעסיק שיקרא את קורות החיים שלכם. תקדימו תרופה למכה ותכינו פתרון מבעוד מועד- האם יש חורים בניסיון תעסוקתי, האם הם מציגים קפיצות בתחומי העיסוק, האם הם מראים שאתם הרבה זמן לא מוצאים עבודה, האם הם לא מציגים ניסיון בתחום שאליהם אתם מעוניינים לפנות וכיו"ב. תנו פתרונות לבעיות שיצופו מול המעסיק ותשנו ככל שניתן את קורות החייכם בצורה מתוחכמת אך ישרה ואמיתית.
- תשאלו את עצמכם האם אתם מכירים את שפת המשק? כדי להכיר את שפת המשק תקראו עשרות מודעות דרושים (עשרות!!! 30 .40 .50 – ככל שתקראו יותר מודעות תשלטו יותר בשפה והיא תשמש אתכם גם בראיון עבודה – אל תדלגו על למידת השפה!) לתפקיד שאליו אתם מכוונים. אלו יכולות להיות מודעות מהשנה האחרונה ולאו דווקא מודעות "חיות". חשוב ללמוד את האופן שבו מציגים המעסיקים את הדרישות, את התיעדוף של הדרישות ואת המילים החוזרות במודעות (אלו הן מילות המפתח). כל אלה צריכים להיות שזורים בקורות חייכם בתעדוף הנכון.
- תשאלו את עצמכם אם כל המידע שרשמתם באמת רלוונטי לתפקיד המוצע? תעקבו אחרי הניסוח של המעסיק, אחרי התיעדוף שנתןאל תפחדו לקצץ במידע לא רלוונטי, אל תתישו את המעסיק במידע לא מעניין שלא יקדם אתכם. תיצרו קורות חיים ממוקדים ומעניינים.
- תשאלו את עצמכם אם אתם מסוגלים לייצר קורות חיים טובים באמת. תזכרו, שבמקרים רבים קורות חיים הם הרושם הראשוני שאתם עושים, והוא הכלי החשוב ביותר לפתוח דלתות למחפשי עבודה. קיים מידע רב על כתיבת קורות חיים, גם אני כתבתי על כללים בסיסים לקורות חיים.
אני ממליצה לכם לנסות לרשום את קורות חייכם בעצמכם ואם אתם מרגישים שזה קשה לכם, שזה גוזל מכם זמן רב או שאתם מגיעים לתוצאה שאינה מספיק ראויה בעיניכם, רק אז אני ממליצה לכם להעזר במומחה.
אם החלטתם להיעזר במומחה תשאלו את עצמכם האם אתה יודע מיהו, מה הרקע שלו, כמה קורות חיים קרא בחייו והאם יהיו לו את היכולות להפוך את חייכם למושכים ולא רק "נכונים"? אם החלטת להשקיע תבחרו במישהו שאתם מאמינים ויודעים שהוא בעל ניסיון ויכולת לעזור לכם, ובכל מקרה עשו איתו ביחד את קורות חייכם ואל תפקירו את המטלה הזו בידיו הבלעדיות של אף אחד אחר. - ועוד דבר חשוב לסיום – תשאלו את עצמכם האם נכון לכם להשען על קורות חיים- חשוב להבין שלא בכל מקרה קורות חיים הם אלה שיעזרו לכם לפתוח דלתות – כאשר עושים שינוי תעסוקתי והניסיון הקודם אינו רלוונטי אזי כל המוצג בקורות חייכם עשוי שלא להיות אטרקטקיבי בעיני המעסיק הפוטנציאלי וביחס לקורות חיים של מועמדים מקבילים. אם זה המקרה שלכם, חשוב להבין שעליכם לתת דגש על אנשי קשר או על פניה יזומה ופחות להשען על קורות חייכם.
לסיכום, חשוב מאוד להקדיש ליצירת קורות חיים פותחי דלתות.
קורות חיים מציגים אתכם לפני שרואים או שומעים אתכם. בעצם, הם אלה שמכריעים הרבה פעמים אם לזמן אתכם לפגישה או לא.
במקרים רבים נכון לבחון שדרוג קורות חיים ושכתוב קורות החיים מחדש, אך חשוב להיות חלק מהתהליך הזה ולדאוג שקורות חייכם אכן יענה על כל השאלות המצויינות לעיל.
אני איתך עד למציאת עבודה
נירית גלר ג'מילי – יועצת למציאת עבודה ובניית קריירה
מחברת הספר "המדריך המלא לבחירה ומציאת עבודה"