יש טעויות שרבים עושים כשמחפשים עבודה. אחת טעויות הנפוצות ביותר היא להפסיק תהליך של חיפוש כשיש משרה חלומית בפתח. זו טעות! טעות קריטית! עד שלא נחתם חוזה חשוב להמשיך בתהליך החיפוש.

"הבנתי דרך גורם שלישי שכרגע אין להם תקציב לגייס אותי"- היא ספרה לי.
לפני חודשיים היא הגישה את התפטרותה, לאחר שנים במקום עבודתה האחרון וכשהבינה שזה הזמן הנכון עבורה להמשיך הלאה. היא צברה ניסיון נדיר בתחום מבוקש, נוצר לה רזומה מרשים ובנוסף כל מעסיקיה לשעבר משבחים את עבודתה.
כל זה נשמע מרשים ביותר, ואכן מיד כשהופצה השמועה שהיא פנויה החלו להגיע אליה פניות מארגונים רבים.
מכל הפניות אחת משכה את ליבה וכבלה אותו. היא כל כך רצתה לעבוד עם המנהל הזה, בארגון הספציפי…בקלות רבה ראתה בעיני רוחה כיצד היא משתלבת שם במהירות, מתפתחת וממשיכה לבנות את הקריירה שלה. היא משוכנעת שיש לה כל כך הרבה להציע: הניסיון, הידע והכישורים שעומדים לרשותה, ללא כל ספק, הופכים אותה למתאימה ביותר לתפקיד.
נקבעה איתם פגישה אחת, ועוד פגישה, ואחר כך טלפון שבו הם בקשו ממנה להפסיק קשר עם ארגונים אחרים, כי הם רוצים אותה ונדרש להם עוד קצת זמן לסגור את הקצוות.
היא החליטה להמתין להם. כל תהליך חיפוש העבודה הופסק. החופש הגדול היה עבורה זמן נהדר לקחת אתנחתא משנות עבודה רבות ורצופות וליהנות עם הילדים. חלף שבוע, חלפו שבועיים, חודש, חודש וחצי – ועדיין הקצוות לא נסגרו למרות לחיצותיה העדינות.
כעבור חודשיים דרך גורם שלישי נאמר לה, שבעצם אין להם תקציב להעסיק אותה.
התפקיד החלומי נעלם כלא היה, איזו אכזבה!

מהן שתי הטעויות הקריטיות שאפשר ללמוד מהמקרה הזה גם אם הנתונים שלך אינם דומים:

הפסקת עבודה– החלטת שלא טוב לך יותר ושנכון לך להמריא למקום חדש? לפני הגשת פיטורין מומלץ לבחון את האלטרנטיבות המוצעות במשק. הקושי לחפש עבודה כשעובדים בטל בשישים מול היתרונות של סבלנות במציאת המשרה הראויה והביטחון המוקרן ממועמדים מועסקים.
דבר נוסף, כדאי לבחון את העונתיות של מציאת עבודה בחודשי השנה: מיולי ועד דצמבר מספר המשרות הנדרשות יורד באופן דרסטי ותהליכי המיון ארוכים יותר. זו הסיבה שנכון לכוון את הפסקת העבודה לינואר (זה במקרה שהדבר נתון לשיקולך בלבד).

הפסקת תהליך חיפוש עבודה– הסיפור של ענת הוא מקרה קיצוני אך בעצם מחפשי עבודה רבים, רבים מאוד, מפסיקים את תהליך החיפוש כאשר על הפרק עומדת המשרה הנכספת. המשרה הנכספת היא כזו, שמרגישה להם כאילו נתפרה למידותיהם, זו משרת חלומות, זו משרה שיש בה בדיוק את כל מה שממש מייחלים שיהיה בתפקיד הבא. לעיתים נדרש רק ראיון אחד על מנת שהחיפוש יופסק ולעיתים יותר. רבים מפסיקים את החיפוש גם כאשר לא ברור כלל אם הם המועמדים המועדפים, כי כשיש משהו חלומי על הפרק הם מעדיפים להמתין ולחלום שאכן יתקבלו לתפקיד, וזו טעות להפסיק את תהליך חיפוש העבודה!!!

טעות נפוצה מאוד בקרב מחפשי עבודה- הפסקת תהליך חיפוש. מה מפסידים מזה?

הזדמנויות – פעמים רבות המשך החיפוש חושף משרות אטרקטיביות לא פחות ולעיתים אף יותר.
שיפור עמדות במשא ומתן על תנאים–  בזמן משא ומתן קל יותר לסחור כאשר יש עוד הצעה או יותר על הפרק. מחפשי עבודה, שיצרו תהליך אפקטיבי שבסופו עמדו כמה משרות מוצעות, יכלו לבחור את זו שתנאיה הם הטובים ביותר מכל ההיבטים: תחום עיניין ואחריות של התפקיד, סוג ארגון, יכולת קידום, שכר ותנאי עבודה כגון- קרן השתלמות, חופשה, תנאי עזיבה, רכב ועוד. מעסיקים רבים אשר מעוניינים במועמד מסוים מגמישים לעיתים את תנאי הקבלה, כאשר הם חוששים לאבד את המועמד המבוקש.
אנרגיות– תמיד מחפש עבודה ירגיש טוב יותר, חזק יותר, אטרקטיבי הרבה יותר כאשר כמה ארגונים ירצו להעסיק אותו, אז למה לעצור כשיש חצי ציפור ביד, וגם היא יכולה להתעופף בלי ששמים לב?
עומק ורוחב התהום – מחפשי עבודה מתארים לי את ההרגשה כשהם מקבלים תשובה שלילית ממקום עבודה נכסף: "תהומות נפש", "דיכאון", "רצון להיכנס למיטה ולא לצאת", "להיות נטול יכולת להתניע שוב תהליך של חיפוש עבודה" ועוד.
זה נכון שתמיד יהיה קשה לקבל תשובה שלילית ממקום נכסף, אבל אם לא עצרת תהליך ואם המשכת למנף הזדמנויות אזי הדרך המהירה לצאת מהמקום הנמוך הזה היא כשנוצרת אפשרות חדשה בפתח, תקווה חדשה למשרה מעניינת. כאשר אין תקווה כזו הצלילה לתהומות ארוכה יותר, פוגעת יותר בביטחון ובאנרגיות, ומקשה מאוד להתניע שוב תהליך של מציאת עבודה.

מקווה שהארתי.

אני איתך עד למציאת עבודה,

נירית גלר ג'מילי (MA) – יעוץ מקצועי במציאת עבודה ובניית קריירה
מחברת הספר – "המדריך המלא לבחירה ומציאת עבודה השתלבות נכונה ובניית קריירה"

אשמח ללוות גם אותך לעבודה ראויה