המטרה הכי חשובה של קורות חיים
לקורות חייך יש מטרה חשובה אחת:
המטרה היא לגרום למעסיק הפוטנציאלי שקורא את קורות חייך להאמין, שאתה עשוי להתאים למשרה המבוקשת, כך שיסכים לפנות זמן על מנת לפגוש אותך.
המטרה שלך היא לייצר קורות חיים שיגרמו למעסיקים פוטנציאלים לזמן אותך לראיון.
איך אתה כותב קורות חיים איכותיים?
ישנו מידע רב על כתיבת קורות חיים,  אפשר להתבלבל מכל כך הרבה מידע…
ובכל זאת, בעזרת המידע גם אתה יכול לכתוב קורות חיים בעצמך.
ריכזתי עבורך את הכללים המרכזיים תחת במאמר"כתיבת קורות חיים לפי הכללים הנכונים".
חשוב לי להסביר לך שני מושגים – "כתיבה נכונה" ל"כתיבה מושכלת".
ההבדל בין כתיבה "נכונה" של קורות חיים לכתיבה "מושכלת"
חשוב שקורות חייך ירשמו נכון אבל חשוב גם שירשמו בצורה מושכלת!
מעסיקים היום מוצפים בקורות חיים רבים, ולכן קורות חיים רבים נעלמים בערימות ולא נקראים כלל!
לכן,כתיבה מושכלת של קורות חיים תאפשר להבליט את קורות חייך מתוך הערימה, ותהפוך את מה שיש לך להציע לאטרקטיבי בעיני המעסיק הפוטנציאלי, וזאת במטרה לייצר עבורך כמה שיותר פגישות.
חשוב שתכתוב את קורות החיים בצורה נכונה אך חשוב יותר לכתוב אותם בצורה מושכלת.

חמשת הטעויות הנפוצות ביותר בקורות חיים

  1. מתן מידע לא רלוונטי בנושא ניסיון תעסוקתי והשכלה – מחפשי עבודה רבים רושמים מידע לא רלוונטי, עתיק יומין שלא מקדם אותם ורק מעייף את הקורא בהם – אין צורך לספר על כל הוותק התעסוקתי וההשכלה שלך אלא אם זה עשוי לקדם אותך. דוגמא – אין סיבה לרשום את התיכון בו למדת אם סיימת תואר שני, ואם צברת ניסיון ניהולי אין סיבה לרשום עבודות סטודנטיאליות אלא אם מידע זה עשוי לעזור לך.
  2. חורים – למעסיק יש עניין מיוחד בחורים בלתי מוסברים בקורות החיים, כגון – שנים ללא עבודה, אי ציון מקום מגורים וכוי"ב. אם קיימים חורים בקורות חייך, הקפיד להסביר עליהם בצורה מושכלת.
  3. גישור בין רצוי למצוי – מחפשי עבודה רבים מנצלים את חיפוש העבודה לשינוי תעסוקתי, ולכן יתכן שנסיונם התעסוקתי הקודם והשכלתם אינם רלוונטים לתפקיד המבוקש. במקרה כזה קורות החיים לא יהיו המקפצה שתקדם אותם. במקרים כאלה מומלץ לתת את הבמה למכתב הנלווה, לספר על מה יש לך שלא בא לידי ביטוי – על הפוטנציאל, הכישרון,התכונות שמייחדות אותך, הניסיון שאינו פורמאלי ואפילו על הרצון העז לעסוק במשרה הספציפית.
  4. התאמה – לכל משרה פוטנציאלית אתה צריך להתאים את קורות חייך. ההתאמה הזו דורשת הרבה זמן ותשומת לב (מי אמר שחיפוש עבודה זו לא עבודה קשה?). טעות נפוצה בקרב מחפשי עבודה אשר מתרשלים ושולחים את אותו קובץ של קורות חיים לכל המשרות הנדרשות.
    אם אתה מחפש כמה תפקידים שונים במהותם כדאי שתכתוב תבנית של קורות חיים לכל תפקיד, ואז יידרש זמן קצר יותר לעשות התאמה.התאמת טובה של קורות חייך למשרה תגרום למעסיק להבין מיד את התועלות שאתה יכולה לספק לו. תגיש לו את זה מוכן ומובן, באופן שיקל עליו להתשכנע, שאתה עשוי להיות מועמד מתאים עבורו.
  5. קורות חיים שאינם ממוקדי משרה – רוב מחפשי העבודה נתקלים במצבים שבהם הם מתבקשים לשלוח את קורות חיים למישהו, בלי להבין האם יש משרה רלוונטית ואם יש- מהי. במקרים כאלה רוב מחפשי העבודה אובדי עצות, ואינם יודעים מה כדאי להדגיש בקורות החיים. במקרה הזה קיימות שתי טעויות נפוצות, הראשונה-כשנותנים מידע רחב מידי, כך שהנתונים המיוחדים נעלמים, והשנייה- שמועבר מידע מדויק וספציפי מידי שלא משקף את מגוון הכישורים, הניסיון והיכולות ובכך מקטין את מגוון המשרות שעשויות להתאים. חשוב לייצר קורות חיים שיהיה בהם את האיזון הנכון, כך שניתן יהיה לראות את הייחוד שלך מצד אחד אך גם את מגוון היכולות מאידך.

אני איתך עד למציאת עבודה

נירית גלר ג'מילי – יועצת למציאת עבודה ובניית קריירה
מחברת הספר "המדריך המלא לבחירה ומציאת עבודה"